Merhaba herkese

Kış gelmeden evlerde bol koşturmalı hazırlıklar başladı. Salçalar, turşular, soslar derken hem masraflı hem yorucu bir eylül ayı yaşıyoruz. Bende bugün sizlerle 'Kapya Biber İle Sos Nasıl Yapılır' bunu paylaşacağım. Kapya biber ile yaptığım bu sosu ister kahvaltıda ister meze olarak tüketebilirsiniz.

 

Kapya Biber İle Sos Nasıl Yapılır


 

Kapya Sos Malzemeleri

Kapya Biber

Domates

Sarımsak 

Maydanoz

Zeytinyağı

Tuz

Ceviz

Arzuya göre kırmızı biber

Kapya biberli sos nasıl yapılır?



Kapya biberli sos nasıl yapılır?

Öncelikle kapya biber ve domates közlenir(ben bazen fırında közlüyorum bazen de mahalle fırınında közletiyorum ki mahalle fırınında közlenmişin tadı elbette daha güzel oluyor)

Közlenen kapya biber ve domatesin kabuğunu soyup robota atıyorum. İçerisine maydanoz ve sarımsakları da ilave ediyorum. Ben çatala gelmesi için çok fazla robotta çekmiyorum ama siz ekmeğe sürülsün istiyorsanız iyice püre haline getirebilirsiniz.

Ardından bir tencereye zeytinyağı (ayçiçek yağı da olur)ekliyoruz sonrada robottan çektiğimiz malzemeleri ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıyoruz altını kapatıp içine ceviz ilave ediyoruz ve sıcakken kavanozlara doduruyoruz. Afiyet olsun. Kavanoz açıldıktan sonra çabuk tüketilmesi gerektiği için küçük kavanozlarda muhafaza ediyorum ben. 


0 Yorumlar

View My Stats